Hvordan gjøre Facebook privat

Kilde: Thinkstock

Facebook er en plattform for sosiale medier som er designet for å gjøre det enkelt for mennesker å finne og kontakte hverandre. Det betyr imidlertid ikke nødvendigvis at du vil at alle skal ha tilgang til alle aspekter av din online profil. Heldigvis er det flere måter du kan skreddersy personverninnstillingene til Facebook-profilen din for å begrense hvilken informasjon som er synlig for andre. Her er flere trinn du kan ta for å gjøre Facebook-profilen din mer privat.



Snarveier for personvern

Det er to måter å få tilgang til personverninnstillingene for Facebook-profilen din. Den første finner du under hengelåsikonet som ligger i øverste høyre hjørne av Facebook-siden din. Hvis du klikker på dette ikonet, åpnes en rullegardinmeny 'Personvernsnarveier' med tre overskrifter.



  • Hvem kan se tingene mine?
  • Hvem kan kontakte meg?
  • Hvordan hindrer jeg noen i å plage meg?
  • Se Flere innstillinger

Hvis du klikker på en av overskriftene ovenfor, åpnes en undermeny som gir alternativer for å endre personverninnstillingene relatert til hvert av spørsmålene. Imidlertid, hvis du vil se alle alternativene for personverninnstillinger samtidig, bør du klikke på 'Se flere innstillinger' overskriften under de tre spørsmålene. Dette fører deg til hele siden 'Personverninnstillinger og verktøy'.

Alternativt kan du bare klikke på tannhjulikonet som ligger ved siden av hengelåsikonet i øverste høyre hjørne av Facebook-siden din. Dette vil åpne en rullegardinmeny som inkluderer et 'Personverninnstillinger' -alternativ. Hvis du klikker “Personverninnstillinger”, kommer du direkte til hele “Personverninnstillinger og verktøy” -siden.

Kilde: Thinkstock



Innstillinger og verktøy for personvern

På siden 'Personverninnstillinger og verktøy' ser du tre hovedoverskrifter med flere relaterte underoverskrifter under hver enkelt.

  • Hvem kan se tingene mine?
    • Hvem kan se dine fremtidige poster?
    • Gå gjennom alle innlegg og ting du er merket i
    • Vil du begrense publikum for innlegg du har delt med venner av venner eller offentlige?
  • Hvem kan kontakte meg?
    • Hvem kan sende deg venneforespørsler?
    • Hvem meldinger vil jeg ha filtrert inn i innboksen?
  • Hvem kan slå meg opp?
    • Hvem kan slå deg opp ved hjelp av e-postadressen du oppga?
    • Hvem kan slå deg opp ved hjelp av telefonnummeret du oppga?
    • Vil du at andre søkemotorer skal linke til tidslinjen din?

Juster personverninnstillingene

Hvis du klikker på koblingene uthevet i blå tekst helt til høyre i hver overskrift, åpnes en rullegardinmeny med innstillinger for personvern. Det høyeste personvernnivået du kan velge under en overskrift vil være 'Bare meg', noe som betyr at bare du har tilgang til informasjonen som finnes i den kategorien. Det laveste personvernnivået vil være 'Offentlig', noe som betyr at hvem som helst vil kunne få tilgang til informasjonen som finnes i den kategorien. Andre alternativer for innstilling av personvern på mellomnivå inkluderer 'Venner', 'Venner av venner' og 'Venner unntatt kjent.'



Det skal bemerkes at ikke alle overskrifter gir deg 'Only Me' -nivået for personvern. For eksempel, under overskriften 'Hvem kan sende deg venneforespørsler?' Under overskriften 'Hvem kan kontakte meg?', Er det høyeste innstillingsalternativet for personvernnivå 'Venner av venner.' Siden Facebook er rettet mot å hjelpe folk å få kontakt med andre mennesker, gir ikke den sosiale medieplattformen en innstilling som gjør deg fullstendig utilgjengelig av andre brukere, men bare lar deg blokkere komplette fremmede.

På den annen side kan funksjonen som lar søkemotorer koble seg til tidslinjen, slås fullstendig av ved å fjerne merket for den aktuelle boksen under 'Ønsker du at andre søkemotorer skal koble til tidslinjen?'. I følge Facebook kan det ta en stund å tre i kraft å slå av denne funksjonen, så ikke bli overrasket om du ser tidslinjen fremdeles vises i søkemotorresultatene i noen tid.

Åpne rullegardinmenyene for hver underoverskrift, og velg det høyeste personvernnivået som er tilgjengelig under hver for å maksimere ditt samlede Facebook-personvern. Gratulerer! Du har nettopp gjort Facebook-profilen din så privat som mulig.

barn savnet siden 2002 funnet

Som tidligere nevnt, er det umulig å gjøre Facebook-profilen din helt privat. Imidlertid, hvis du vil ha det ultimate nivået av personvern fra Facebook, har du alltid muligheten til å slette profilen din. For å slette profilen din, klikker du på tannhjulet øverst til høyre på Facebook-siden din og finner 'Sikkerhet' -knappen (under 'Generelt') på venstre side av siden og klikker på den. Finn den blå uthevede tekstkoblingen med tittelen 'Deaktiver kontoen din.' Klikk på koblingen og følg instruksjonene på skjermen.

Følg Nathanael på Twitter @ArnoldEtan_WSCS

Mer fra Tech Cheat Sheet:

  • Hvor mye penger er du verdt til disse 5 sosiale nettverk?
  • Hvordan Snapchat prøver å overbevise brukere om å stole på det
  • Hvordan Facebook vil være overalt i 'Connected World'