Hvordan beskytte personvernet ditt på Instagram

Hold historiene og feedinnleggene dine låst

Illustrasjon av Alex Castro / The Verge Del avThe Verge Guide to Instagram

Instagram-profilen min avslører sannsynligvis mer personlige detaljer om meg enn noen annen sosial nettverksside. Som et resultat begynte jeg å bli sniket ut etter at jeg skjønte hvor mange som fulgte meg, jeg ikke visste.



Å låse personvernet ditt på Instagram kan være så enkelt som å sette profilen din til privat. Men du kan bli mye mer detaljert enn det, og det er en rekke andre beskyttelser du kan få på plass. Du kan holde kontoen din offentlig, men gjøre den litt mer beskyttet, eller til og med legge til strengere beskyttelse enn å bare vende den private profilbryteren gir deg.



Hvis du virkelig ønsker å holde kontoen din trygg, kan du gjøre det her.

Sett kontoen din til privat

Å sette kontoen din til privat er det enkleste du kan gjøre for å låse profilen din. Det betyr at fremover kan ingen se bildene eller historiene dine med mindre du godkjenner dem.

Når kontoen din er privat, vil nye personer som besøker profilen din bare se navnet ditt og profilbildet ditt. Derfra kan de be om å følge deg, og du må bekrefte deres forespørsel før de kan se bildene eller historiene dine.



Slik setter du kontoen din til privat:

  • Gå til Instagrams innstillingsmeny. Det er skjult på profilsiden din bak hamburger-knappen øverst til høyre. Det vil åpne en sidemeny med flere valg; du kan få tilgang til innstillingene dine fra tannhjulet som vises helt nederst.
  • Derfra går du til Personvern> Personvern og aktiverer innstillingen for Privat konto.

En viktig advarsel: Alle som allerede følger deg på det tidspunktet du endrer kontoen din til privat, vil fortsatt følge deg. Det betyr at hvis det er noen du vil nekte tilgang til, må du fjerne dem fra følgere-listen din.



Slik fjerner du noen som følger deg:

  • Gå til profilen din, og trykk på antall følgere
  • Bla gjennom listen din, og trykk på den store Fjern-knappen ved siden av navnet på alle du vil bli kvitt

Beskytt historiene dine

Instagram lar deg begrense hvem som ser historiene dine (hjulet med bilder som forsvinner etter 24 timer) og stoppe folk fra å dele dem enda lenger.

Slik skjuler du historien din fra bestemte personer:

  • Gå til Innstillinger> Personvern> Historie
  • Velg Skjul historie fra. Det åpner en liste over tilhengerne dine. Trykk på sirkelen ved siden av navnet for å kutte tilgangen.

Du kan også forhindre at folk deler historien din:

  • Gå til den samme siden (Innstillinger> Personvern> Historie). Rull ned til bunnen der det er en del merket Deling.
  • Du ser et alternativ som sier Tillat deling. Hvis du slår av dette, forhindrer folk å sende meldinger til historiene dine.
  • Du kan også slå av Tillat videredeling til historier for å forhindre at folk legger til innleggene dine i historiene sine.
  • For å forhindre at historiene dine blir delt på Facebook, deaktiverer du Del historien din til Facebook. Dette betyr at de bare legger ut på Instagram.

Til slutt kan du bruke Instagrams Close Friends-funksjon for å begrense rekkevidden til historiene dine til bestemte personer.

  • For å angi hvem som er i den gruppen av mennesker, gå til Innstillinger> Personvern> Story
  • Trykk under Lukk venner og begynn å legge til folk. Folk blir ikke varslet når de blir lagt til (eller fjernet) fra denne gruppen.

Blokker folk fra å se feeden din

Når det gjelder å beskytte bildene og videoene som er lagt ut i feeden din, er det mye mer av et alt-eller-ingenting-scenario enn det er med historier.

Hvis du ikke vil bli privat, kan du fortsatt blokkere enkeltbrukere:

  • For å blokkere noen, må du først gå til kontoen deres. På profilsiden trykker du på den tre-prikkede menyen øverst til høyre.
  • Klikk på Blokker

Merk: du kan også begrense folk fra denne menyen. Hvis du begrenser dem, kan de fremdeles se innholdet ditt, men kommentarene deres vises bare for deg, og de kan ikke se når du er online.

eterum gruvedrift gpu

I slekt

Med Instagrams begrensningsfunksjon kan du nå skygge forbud mot mobberne dine

Gjør deg mindre synlig

Det er noen ting du kan gjøre for å gjøre deg litt vanskeligere å finne (og gi mindre informasjon om deg selv i prosessen).

Først kan du slutte å sende kontaktene dine til Instagram. Du har kanskje gitt Instagram tilgang til kontaktene dine i utgangspunktet for å finne vennene dine når du registrerer deg, men det betyr at Instagram vet hvem som er i telefonboken din. Slik slår du av:

  • Gå til Innstillinger> Konto> Kontaksynkronisering
  • Deaktiver Koble kontakter

Du kan også stoppe Instagram fra å foreslå kontoen din til andre. Dette skjer når noen følger en ny konto: Instagram viser deretter kontoer de mener er like, som du kan grupperes i. Du kan ikke endre dette ved hjelp av mobilappen din. Slik slår du av:

  • Logg inn på Instagrams nettsted, og gå til profilen din
  • Velg knappen Rediger profil
  • Fjern merket for det siste alternativet, lignende kontoforslag

Til slutt er det verdt å sjekke om noen av Instagram-innleggene dine kommer opp i et Google-søk. Som standard lar Instagram ikke Google finne bildene dine, men hvis du noen gang har logget på en tredjeparts nettvisning (og det kan du gjøre i årene før Instagram var tilgjengelig på nettet), er det mulig at nettstedet skraper profilen din. og legge det ut for alle å se.

Hvis ett eller flere av innleggene dine kommer opp i søket ditt, er det første trinnet for å kvitte seg med det å kutte tredjepartsappers tilgang til Instagram-kontoen din. Du kan gjøre det i mobilappen:

  • Gå til Innstillinger> Sikkerhet> Apper og nettsteder> Aktiv
  • Fjern appene du ikke bruker lenger

Beskytt det folk ser om deg

Du kan gå nærmere ned på å begrense hva som er synlig for andre i kontoen din.

En stor ting du kan gjøre er å slå av aktivitetsstatusen din, slik at folk ikke kan se når du er online. (Vær oppmerksom på at hvis du deaktiverer dette, vil du heller ikke kunne se når andre er online.)

  • Gå til Innstillinger> Personvern> Aktivitetsstatus
  • Deaktiver Vis aktivitetsstatus

Det kan også være lurt å gjennomgå merkede bilder før de blir lagt ut i profilen din. Hvis du har en offentlig konto, kan gjennomgang av hver tag hindre spammere i å fylle opp profilen din. Og hvis du har en privat konto, kan dette hindre vennene dine i å stikke et lite smigrende bilde på profilen din. Å gjøre dette:

  • Gå til Innstillinger> Personvern> Merker
  • Aktiver tagger manuelt

Slutt å lagre innleggene og historiene dine

Du vil kanskje ikke lagre bildene og videoene du legger ut på Instagram, spesielt historiene dine som forsvinner. Det er et par ting du kan gjøre for å stoppe det.

For å forhindre at historiene dine blir lagret:

  • Gå til Innstillinger> Personvern> Historie
  • Slå av to innstillinger. Den første er Lagre i kamerarulle (på iOS) eller Lagre i Galleri (på Android), som lagrer historiene dine på telefonen din. Det andre er Lagre i arkiv, og når du slår av det, hindrer Instagram at det henger på historiene dine slik at du kan se dem senere etter at de har forsvunnet.

Hvis du også vil ha feedinnleggene dine inne på Instagram:

  • Gå til Innstillinger> Konto> Originale innlegg
  • Deaktiver alle tre alternativene (Lagre originale innlegg, Lagre postede bilder og Lagre innsendte videoer)

Dette forhindrer at innleggene lagres lokalt på telefonen din, men det betyr også at den eneste kopien din vil være på Instagram.

Bli kvitt personlige annonser

Instagram-annonser er basert på nettsteder du besøker og apper du bruker. Hvis du vil stoppe dette, er det litt vanskeligere. Du må faktisk hoppe over til Facebook, som eier Instagram.

For å deaktivere annonsetilpasning må du først gå til Facebooks annonseinnstillinger.

  • På mobil, i Facebook-appen, trykk på hamburgermenyen øverst til høyre, og velg deretter Innstillinger og personvern> Innstillinger> Annonseinnstillinger> Annonseinnstillinger
  • Bare på nettetKlikk herfor å gå til siden Dine annonseinnstillinger, og deretter klikke på Annonseinnstillinger for å avsløre alternativene dine.
  • Du vil slå av de to beste alternativene: Annonser basert på data fra partnere og Annonser basert på aktiviteten din på Facebook Company Products som du ser andre steder. Dette vil stoppe Facebook fra å målrette deg basert på informasjon den får utenfor Instagram.

Vox Media har tilknyttede partnerskap. Disse påvirker ikke redaksjonelt innhold, selv om Vox Media kan tjene provisjon for produkter kjøpt via tilknyttede lenker. For mer informasjon, se vår etiske policy .